Meny Stäng

Videon som försvann – del 1

Det dök upp en video. Det försvann en video. Kanske kom man på att videon var direkt olämplig – en åsikt majoriteten av de som faktiskt hann se den hade. Tillräckligt många personer hann iaf se den. Rätt personer hann se den.

Hur många gånger?

Jag har sett denna video. Jag har sett den från början till slut och den får mig att undra:
Hur många gånger klarar ett barn av att höra att det kommer/ska dö?

Genom hela videon upprepas denna påminnelsen för flickan i videon. Om F inte får vård kommer hon att dö. Om F inte får sina behandlingar har hon inte lång tid kvar att leva, etc. It goes on and on…

Jag frågar igen; hur många gånger orkar ett barn höra detta?

Bilen - japp, den stora "boven" i dramat

Vi återkommer än en gång till bilen. Även i denna videon så återkommer man till bilen. Man påstår än en gång att man ”i panik” åkte till ”första bästa ställe”. Och detta stället råkade vara Förenade bil? Jag vill hänvisa till kartan från mitt inlägg: Ett omtalat bilköp och be er titta på kartan jag la upp där. Notera hur det vore bra mycket mer logiskt att åka till Bilcentrum istället för Förenade bil. Men, men, nu var det dit man valde att åka – i panik.

I videon berättas det om att man tycker att bilarna där är för dyra (att gå rakt över vägen till en bilförsäljare som har märket man själv har sen tidigare tänker man inte på). De tar sig en titt ändå och där, läääängst in i nåt hörn stod bilen de slutligen köper. Det var den billigaste bilen de hade (påstås det i videon alltså).

Här tänkte jag visa för er hur det inte riktigt stämmer. Jag hittade nämligen en alldeles lysande bil. Billigare än den de köpte och verkligen bättre lämpad för ändamålet:

Lägg märke till att annonsen kom ut den 16 januari och fortfarande finns kvar, alltså fanns bilen inne när de var där. Den är året nyare, bra mycket färre mil och som sagt, bättre lämpad för ändamålet.

Om det är i videon det fars med osanning, eller om säljaren inte har sagt hela sanningen vid besöket – det låter jag vara osagt.

Vem bestämmer?

Det berättas i videon hur F provade bilen man köpte. Hur F tittade och ”ville ha den”. En påminnelse, F är 11 år. Att bestämma över inköp i 100 000 kronorsklassen kan jag tycka är lite för mycket ansvar för ett barn att axla.

Det berättas om hur man hade tyckt det varit viktigt att även föraren satt bekvämt i bilen eftersom de skulle köra långa sträckor. Men i samma video berättar man också att man aldrig provkörde, det var helt och hållet F som valde. Hur kan man då veta att det är den bekvämligheten man som förare behöver? Jag bara undrar.

Bullernivån - det börjar bli tjatigt nu!

Man pratar i videon om F:s känslighet mot ljud, buller och annat. Jag tvivlar inte på det, hon är säker jättekänslig. Det jag däremot undrar är hur man som förälder kan ta med sitt barn på Randiz lekland (inte känt för sina tysta vrår) när barnet är så känsligt att det behöver öronproppar för att klara av att åka bil till Lund? Än en gång: jag bara undrar.

Och så kom det faktiskt en halvt om halvt fråga i videon, nämligen om bullernivån i bilarna. Man undrade om vi avsåg yttre eller inre bullernivån när vi pratade om det.
Jag är hemskt ledsen om jag på något sätt varit otydlig men jag ska förklara:
Vi pratade om den inre. Givetvis, eftersom det är den som påverkar när man färdas inne i fordonet. 
Phu! Skönt att vi klarade ut det. 

Nåja, det sades att man inte visste hur man tog reda på sånt. Då ska jag berätta så har du ju lärt dig nåt nytt! Är det inte fantastiskt att man aldrig blir riktigt fullärd? Nåja. För att ta reda på bullernivån i bilen behöver du ett reg.nr på en bil, antingen din egen eller en likadan bil. Sen går du in på transportstyrelsens sida och skriver in reg.nr. Väl inne scrollar du ner till Tekniska data –> Motor och miljö och voila! There you have it. Enkelt va?

Avundsjuka?

Du nämner något om att allt skulle handla om avundsjuka för att du kör BMW. Jag kan inte tala för alla andra men för min del är jag inte ett dugg avundsjuk. BMW är jättetrevliga bilar och ganska sköna att köra (det har du rätt i), men avundsjuk är jag icke. Jag känner inget behov av avundsjuka. Om vi ska mäta i pengar så kör jag en bil som är dubbelt så dyr som din. Ska vi istället mäta i utseende så kör jag en bil som är myyyycket snyggare än din (fast de har samma färg).
Om vi ska mäta i bekvämlighet så tycker jag personligen att den bilen jag kör är mycket bekvämare än en BMW. Men både bekvämlighet och utseende är såklart en smaksak.
Oavsett så, nej, jag är inte avundsjuk.

Finansiering

Förutom den uppenbara frågan (som faktiskt besvarades): 
Om du hade pengar till denna bilen, varför då inte lägga dom på F:s behandlingskostnader istället?
Svaret var att det kunde jag väl ha gjort men nu valde jag bilen. 
Jahopp! Jaja, så var det med det.

Men om man ska försöka förklara saker så vill jag ge ett tips! Kom för guds skull ihåg vad du sagt tidigare och håll dig till det!

I videon fick vi tittare veta att 50 000 kronor hade behövt ”lånas” från insamlingen enbart för att Kian inte blivit såld. Men hallå? Det är inte alls längesen du själv skrev att bilen finansierades med 50 000 kr OCH den gamla bilen (Kian) OCH bilstöd (som då redan använts vid köpet av Kian) och dina egna pengar (Se inlägget: När sanningen svider.)
Jag tror inte jag förstår…

Sen fick vi tittare också veta att det som var fel med Kian var att ”handbromsen hade satt sig”. Du nämner själv att du tidigare sagt att det var fel på bromsarna och påpekar att handbromsen också är en broms. 
Ja, visst! Jag håller med. Har någon sagt emot? Men jag känner däremot inte att en handbroms som har satt sig är en big deal. Men vad vet jag?

Bilstöd

Man säger att bilstödet från den gamla bilen (Kian) har ”slängts in” i den nya (BMW). 
Här har jag egentligen bara en fråga nämligen hur? Hur går det till? Bilstödet för den gamla bilen användes ju när den köptes så det finns inget bilstöd kvar att ”slänga in”. Vi pratar om förbrukade pengar, inte en handduk man flyttar från en bil till en annan (bara ett förtydligande).

Andra alternativ

Filmen var så lång att jag inte kan återge allt i ett inlägg. Jag får göra en fortsättning imorgon. Men innan vi skiljs åt vill jag bara ge dig lite tips. Jag lobbar än en gång för bilfirman som låg rakt över vägen. Där hade de lika bra (om inte bättre) alternativ för en billigare peng, så hade ni inte behövt kämpa lika hårt för att tjäna in de behandlingspengarna igen. Här är ett par exempel på vad du kunde ha hittat:

Kian är dessutom en 2018 års modell med max 500 mil på mätaren och ett stort lastutrymme!

Nåja, nu får det räcka för ikväll. Denna gången säger jag:

 

 

 

To be continued…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.