Meny Stäng

The world according to Foliehattarna

Jag tror att vi alla kan enas om att världen inte riktigt ser ut som vi är vana vid just nu. Samtidigt är det svårt att riktigt förstå vad det är som är så farligt. Det är ju inget konkret man kan ta på direkt och folk ser ut som vanligt.

En annan sak som kan vara svårt är att inte få träffa nära och kära som man brukar. Kanske träffas man inte så ofta i vanliga fall heller men man har åtminstone haft möjligheten att välja själv. På samma sätt som man har haft möjlighet att själv välja vilken sida av Sveriges gränser man vill spendera sin semester. 

Dessa sakerna är i alla fall de som är svårast för mig. Jag känner att jag inte har kontroll över mitt eget liv. Jag kan inte själv välja vad jag ska göra och alla spontanturer till restaurang, Stockholm eller annat är helt uteslutna. Jag åker väl inte heller så jätteofta till Vinslöv och hälsar på men nu kan jag inte ens välja att göra det. Att bli så begränsad är jobbigt.

Samtidigt inser man också att vi har ett väldigt fritt liv i Sverige. Att välja vilken sida landsgränsen man vill spendera semestern på är inte en självklarhet i vissa länder ens utan härjande pandemi. Så egentligen har vi det ganska bra ändå.

Men frihet under pandemier innebär också att diverse troll kryper fram ur sina hålor än en gång. Det fullkomligt kryllar av foliehattar som har letat sig fram och som nu försöker sprida sina konspirationsteorier blandat med goda råd. Självklart har detta också lett till att den största foliehatten av dom alla har dykt upp igen, nämligen mångsysslaren M. Zazzio. När han kommer rusande med silvervattnet i högsta hugg och anser sig vara Guds gåva till människan, ja då är jag väldigt glad över att inte vara troende, det kan jag säga!

Så vad är det som lockar fram honom då? Är silvervattnet verkligen så bra? Både ja och nej skulle jag nog vilja säga. Min teori är att nissen hittar fram för att han ser möjligheten att tjäna sig en hacka på andra människors rädsla. Nej, jag har verkligen inte högre tankar än så om honom. Kan man ha det om någon som rekommenderat dödlig mängd ”naturläkemedel” till ett barn? Nä, tänkte väl det. 

Trollet försöker t.o.m. hävda att Anders Tegnell skulle ha erkänt att deras silvervatten skulle fungera på de flesta virus och indirekt därför också menat att det skulle kunna bota covid-19. Jag har lyssnat på detta samtal som ägde rum redan 9 oktober 2014. Viruset vid den tiden och som var anledningen till samtalet var Ebola.

Det stämmer mycket riktigt att Tegnell i det samtalet intygar att kolloidalt silver fungerar på virus. Anledningen till att jag anser att svaret på frågan om silvervatten verkligen är så bra är både ja och nej är för att jag håller med Tegnell i detta. Det är faktiskt enda gången jag håller med Tegnell. 

Zazzios silvervatten är en rengöringsprodukt. Att använda den till att torka av ytor i hemmet (eller var det nu än må vara) är säkert jättebra och effektivt mot eventuella viruspartiklar som råkat hamna där. Så långt är jag övertygad om att både jag, Tegnell och (hör och häpna!) Zazzio är överens.

Men sedan skiljer sig våra åsikter åt. Bara för att det kanske är effektivt mot virus när man använder det som rengöringsmedel så innebär det inte att man bör förtära det. Och inte nånstans i samtalet mellan Zazzio och Tegnell kan jag höra att Tegnell förespråkar att man ska förtära silvervattnet. 

Jag menar, handsprit förespråkas ju hejvilt i hela världen just nu och man framhåller vikten av att torka av alla ytor med desinfektionsmedel för att minska spridningsrisken. Men inte fasen kommer vi på tanken att dricka handspriten eller desinfektionsmedlet bara för att det sägs vara effektivt mot coronaviruset? 

Dessutom kan vilken normalt funtad människa som helst höra på Tegnell att enda anledningen till att han till slut, uppgivet, går med på att låta Zazzio skicka den så kallade undersökningen till honom, är för att få slut på det plågsamma samtalet. Han har givetvis bättre saker för sig än att sitta och lyssna på den verklighetsfrånvända stollen Zazzio. 

Detta är ju givetvis bara min uppfattning. Som vanligt så uppmanar jag er till att bilda er en egen uppfattning. Men jag ber er att lägga er personliga åsikt om Tegnell åt sidan och lyssna helt opartiskt.
Ni hittar samtalet här nedanför:

Så vad säger ni nu då? Är det inte dags för Zazzio att bara dra sig tillbaka? Är det inte dags för honom att sluta försöka sko sig på andras oro, rädsla och olycka? Är det inte dags att karma kommer och biter honom där bak så han, förhoppningsvis, vaknar upp? Är det inte dags att helt enkelt hjälpa honom tillbaks ner i hålan han kröp upp ur igen?

See you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.