Meny Stäng

Skojarnas tid är nu

Jag lovade tidigare i veckan att jag skulle ge en uppdatering om vad som bubblar i grytan just nu. Det har nämligen börjat röra på sig under ytan igen. Inte helt förvånande är det kända personer i huvudrollerna även denna gång. 

Till en början har vi ju självklart Herr Marthell i egen hög person. Ni vet, den där som påstod att han hade startat insamlingen som Fröken Sandberg håvade in rejält med slantar från. Konstigt nog blev han mer och mer diskret när anmälningarna började hagla in. Det var kanske inte så angeläget att stå i rampljuset när man inte fick ta del av kosingen.

Men så har strålkastarna än en gång riktats mot Herr Marthell. När det var dags för skolavslutning gjorde han nämligen något väldigt dumt. Han avvek från umgänget tillsammans med sin son och spenderade sedan sommaren + halva hösten med att leka ”Pippi på rymmen” med honom. Nu borde detta egentligen inte förvåna oss alltför mycket då smarta val inte direkt tillhör Herr Marthells topprestationer. Men visst, även han borde ju ha gränser kan man tycka. 

Vi har vid detta laget förstått att stackars Marthell känner sig enormt felbehandlad av svenska staten. Detta har nog inte undgått någon då han har ylat om detta både till höger och vänster. Nästan så man börjar få lite sår i öronen av hans klagosång. Intressantast av allt är kanske att han hela tiden anser att alla andra gör fel men att han själv är felfri. Att ta ansvar för sina egna handlingar är verkligen inget som Herr Marthell har anammat. De flesta människor brukar vid 36-års ålder ha utvecklat förmågan att se sin egen del i det hela men givetvis finns det ju alltid undantag som bekräftar regeln. 

Hittills har dessutom Undantaget lyckats slingra sig loss ur myndigheternas grepp som en hal ål. Men nu verkar det som om polisen äntligen hade agnat ryssjan med rätt sorts bete för förra fredagen lyckades man nämligen fånga in ålen. 

Fredagen den 11 oktober tog det tvärstopp för Undantaget. Då blev han gripen av polisen och har suttit där sen dess. Såhär ser häktningsframställan ut:

Det finns tyvärr inga bekräftade uppgifter på att barnet ifråga ska ha kommit tillbaka till sitt hem. 

Jag personligen föreställer mig att et gått till på följande vis:

Undantaget har sett till att hysa in sonen hos någon och sedan helt sonika knallat in på polisstationen och sagt ”HÄR ÄR JAG!” Givetvis med mobilen i högsta hugg för att dokumentera polisernas fruktansvärda övervåld och förmodligen har han varit övertygad om att de skulle bli tvungna att släppa honom omgående. 

I sin vilda undantagsfantasi har han säkert också satt ihop en föreställning om hur poliserna knäböjer framför honom samtidigt som de erkänner sin fruktansvärda inkompetens. 

Nu blev det emellertid inte så som Undantaget hade tänkt sig. Istället fick han låna en enkel bostad med tjock dörr. Den bostaden får han behålla fram till åtminstone 28 oktober, så han kan lika gärna försöka göra det bekvämt för sig. 

Under ”flykten” har han dessutom försökt att tigga till sig pengar från intet ont anande personer. Dessvärre har han väl bitit sig i svansen för den förra insamlingen han startade gav ju inte honom något vidare gott rykte. Kanske är det därför hans tiggeri inte inbringade någon större summa, eller kanske är det för att ”Pippi på rymmen” inte är lika hjärtskärande som en mamma som utnyttjar sitt cancersjuka barn. 

I sina inlägg är Undantaget väldigt glad för att böla om hur hans son inte får den ”vård” han behöver pga LVU. Vi har ju alla förstått vid detta laget att Undantaget kraftigt har missat var vård innebär i förkortningen LVU. Än en gång visar han dessutom hur han helt saknar förmåga att se sin egen skuld i det hela. Han trycker på hur sonen har både ADHD och autism.

Vilken normalt fungerande förälder som helst hade vid en sån situation läst på vad ADHD och autism innebär och vad en person med dessa diagnoser behöver.

Om Marthell hade varit en av dessa normalt fungerande föräldrarna hade han vetat att en person med autism absolut INTE mår bra av ett kringflackande liv med ”äventyr” hit och ”utflykter” dit. Han hade vetat att det hans son behöver är en (1!) trygg plats och framförallt rutiner. Undantaget har alltså inte bara misslyckats som medborgare i samhället, han har även misslyckats som förälder.

Än en gång, en åtminstone någorlunda normalt fungerande förälder hade här skämts och mått dåligt över sitt misslyckande. Förmodligen (eller förhoppningsvis) hade man också försökt göra om och göra rätt. Och än en gång visar istället Marthell hur han inte fungerar överhuvud taget då han gång på gång gör om samma misstag, alltså, skyller på alla andra men misslyckas fatalt med att se sin egen del.

Det som förhoppningsvis händer ”inom en snar framtid”, för att använda ett av Marthells favorituttryck, är att pojken givetvis kommer i rätta händer så han äntligen kan få återvända till skolan och få ett stabilt liv, samt att Marthell får bo i en etta utan kök under ett bra tag framöver så han inte kan skada det stackars barnet mer. Framtiden får utvisa va som sker.

See you soon!

2 kommentarer

  1. Hanna

    Ryktet säger att malina angelina bjerregaard… Ja Malin Sandberg använt cashen till skönhetsoperation… Tex två bröst ska vara inhandlade….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.