Meny Stäng

Rättegång

Det bubblar rejält i kitteln känner jag. Det märks inte minst på besöksstatistiken här i bloggen och medlemsförfrågningarna till gruppen Kritiker på Facebook. En hel del av er tycks ha koll på att Herr Marthell har varit på plats i rätten. Igår var nämligen första dagen på huvudförhandlingen gällande egenmäktighet med barn. Undrar om det var svettigt värre. Någorlunda nervös borde han nog vara med tanke på att huvudförhandlingen inte blev klar utan fortsätter på fredag.
Har man läst FUP:en så känns det som att det är ett solklart fall. Och grov egenmäktighet med barn, som han står anklagad för, ger minst sex månaders fängelse enligt BrB 7 kap. 4§. 2-3 st. (källa).

Jag är absolut inte någon expert inom området. Jag är bara en vanlig person och överlåter dömandet till de som har det som yrke. Däremot vet jag att skulle han dömas till fängelse så lär han inte kunna förhandla sig till fotboja då ett av kraven är ett arbete, utbildning eller annan sysselsättning (källa). Jag har väldigt svårt att tro att MLM är ett godkänt arbete även om Marthell säkerligen vill hävda det. 

På tal om MLM och Marthell. I FUP:en går att läsa hur L i förhör berättar om vad hans pappa arbetar med. Tydligen säljer han nu magiska klockor. Ok, L säger inte magiska ordagrant men om man lyssnar på beskrivningen av dom så måste de vara just magiska. Herr Marthell tror att han är så revolutionerande men här kommer en NEWSFLASH:

Ytterligare en sak jag har undrat över är var Zazzio har tagit vägen. Han var ju verkligen överallt där i januari. I och för sig så slutade hans inblandning inte så bra. Kanske vågade Herr Marthell helt enkelt inte ta risken att bli utsatt för samma åtlöje som andra Zazzio har erbjudit sina tjänster till. Jag tror att jag, bara för skojs skull, slänger in domen mot Zazzio från Helsingborgs tingsrätt här igen. Det får bli en liten favorit i repris eftersom den är så kul att läsa. Med kul menar jag verkligen haha-kul.

Helsingborgs tingsrätt
Senast jag hörde talas om Zazzio var i Fröken Malins vittnesmål gällande Herr Marthells förehavanden. Hon försökte höja sig själv genom att lägga skulden på i princip alla andra utom sig själv. Där försökte hon bl.a. att skylla insamlingen och allt som hörde till på Marthell och Zazzio. Ok, dessa herrar är verkligen inte de skarpaste knivarna i lådan. Om man tänker efter ligger de nog inte ens i besticklådan utan i dotterns leksakskök. Men oavsett så har hon i slutändan gått med på det de har sagt. Deras förslag har ju hon sagt ok till. Min dotter är likadan som Fröken Sandberg. Nej, hon försöker inte lura av folk inkl. barn deras pengar. Däremot försöker hon alltid att skylla ifrån sig på alla andra. Men skillnaden på henne och Malin är ju att dottern är 9 år gammal. Det hör till att skylla ifrån sig i den åldern. Man har liksom inte riktigt lärt sig att se sin del i det hela utan tränar fortfarande på det. Vad har Malin för ursäkt till att verka ha stannat i utvecklingen vid 9-10 års ålder?

Åter till Marthell så kommer rättegången som sagt att fortsätta på fredag. Sedan dröjer det 1-2 veckor innan dom meddelas. 

Har du planer på att gå på rättegången? Kontakta mig gärna!

See you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.