Meny Stäng

Pedofiler och bristande mediabevakning (uppdaterad 13:06)

Jag satt igår och väntade spänt på vad Kristianstadsbladet skulle tänkas skriva om fallet. Men det hände nada på hela dagen. Lite förvånande faktiskt.

Jag förstår varför inte kvällstidningarna har skrivit något om det. Förmodligen är det väldigt många fler än vi tror som häktas just för övergrepp mot barn. Kvällstidningarna har säkert inte möjlighet att nämna alla dessa och det kanske inte ens ligger i allas intresse, eller allas bästa, att veta om alla. 

Men är det verkligen så många inom Kristianstadsbladets upptagningsområde som blir häktade för denna brottsrubricering?

Det var i alla fall fler som undrade över frånvaron av rapporteringen hos Kristianstadsbladet och skickade därför in det som ett tips. Bifogat var handlingen från tingsrätten. Nedan kan ni läsa svaret hon fick.

Vad trodde han dokumentet från tingsrätten var? Något personen själv skrivit ihop på datorn för att försöka sätta dit någon? Ett försenat aprilskämt?

Alltså rätta mig om jag har fel men jag trodde att KB i egenskap av tidskrift hade någon form av bevakning på handlingar som kommer in hos tingsrätten, alt. kontakter hos polisen/tingsrätten/åklagaren som kunde ge dom en heads up när det kom in ärenden som kunde vara viktiga för allmänheten. Eller kanske att de helt enkelt kollade av varje dag för att inte missa något.

Oavsett så tycker jag det är väldigt intressant för allmänheten att veta om de monster som finns mitt ibland dom och det kan även vara trevligt för allmänheten att få veta att ytterligare ett monster tagits om hand.

Men, som sagt. Detta är ju vad jag tycker. Jag kanske är helt fel ute, men det får mig att undra: Vad mer har de inte skrivit om?

 

Uppdatering

Att inte få en större reaktion gjorde att en person valde att ringa till Kristianstadsbladet. Där fick de tag på Jörgen Svensson, ansvarig utgivare. När personen uppmärksammade honom på detta sa han att de måste ha bevis, vilket jag tycker är absolut självklart och en rimlig begäran. Personen meddelade då att de visste att bevis i form av häktningsframställan redan hade skickats (och tagits emot) till tipsmailen. 

Jörgen svarade att de redan visste en hel del om personen men att de behövde få det bekräftat. Jag lägger absolut inte någon som helst skuld på Jörgen i detta sammanhanget. Jag är helt säker på att han har haft fullt upp med att ha koll på allt annat som publiceras.

Däremot vet vi ju alla att bevis funnits sedan lunchtid igår, så vad är det som dröjer? Och hur fungerar egentligen kommunikationen sinsemellan på redaktionen? Kommer tipsen man lämnar, med tillhörande bevis, verkligen fram?

Uppdatering 2

Kl. 16:30 idag valde Kristianstadsbladet att skriva en notis om den häktade mannen. Dock valde man att lägga artikeln bakom en betalvägg. 

6 kommentarer

  1. Dea

    Intressant att du skriver om den brotts rubriceringen när just staden har anstalt för sexuall förbrytare. Undrar hur många som vet om det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.