Meny Stäng

Nya ämnen

Jag förstår att många fortfarande är nyfikna på vad som händer gällande insamlingen Rädda Filippa. Jag förstår att många är nyfikna på hur det går för Filippa. Men det finns en gräns för hur mycket man kan skriva om ett ämne. 

Just nu ligger ärendet hos åklagare och polis som jag är säker på kan utföra sitt jobb. Jag står fortfarande ansvarig för gruppanmälan och behöver de min hjälp med något så kommer jag definitivt att bistå dom den information de behöver. Men i övrigt finns det inget vi kan göra nu mer än att vänta.

Åklagaren utför sin förundersökning och om den visar att det finns tillräckligt med underlag väcker han åtal. Det blir då en rättegång och utslaget av den kommer sedan att visa huruvida Malin och Fredrik är skyldiga till bedrägeri eller inte. 

Vad gäller flickorna har förvaltningsrätten gett sitt utslag och därmed är ärendet gällande LVU tillfälligt avgjort. När tiden för överklagan är över vet vi säkert.

Alltså kan vi bara vänta.

Under tiden finns det så många andra ämnen som bör tas upp. Det finns annat i samhället som folk i allmänhet behöver få upp ögonen för. Inte enskilda individer utan fenomen som pågår i samhället.

Vuxenmobbing är ett samhällsfenomen som inte gärna nämns- Det är något fult som inte bör finnas och man försöker dölja det genom att tiga ihjäl det.

Men det fungerar inte att sticka huvudet i sanden. Problemet försvinner inte för att man låtsas att det inte existerar. 

Vuxenmobbing kan visa sig i form av t.ex:

  • Uteslutning/Utfrysning
  • Sabotage
  • Momshameing
  • Psykisk mobbing
  • Fysisk mobbing

Alla ovanstående punkter är viktiga att ta upp. De flesta av dessa sker oftast på arbetsplatser. Men den punkten som sker utanför arbetsplatsen är s.k. Momshameing. Egentligen är det lite förlegat uttryck och borde egentligen kallas för parentshameing då det kan drabba både mamma och pappa. 
Oavsett så bör man vara medveten om att det är ett problem och det bör lyftas fram. Just fenomenet momshameing (parentshameing) har jag själv blivit vittne till tyvärr alltför ofta senaste tiden och känner att jag inte längre kan vara tyst. Nu måste detta lyftas fram!

Så i väntan på vidare information i Rädda Filippa-insamlingen så tänkte jag belysa detta problem genom att presentera både de situationer jag själv blivit vittne till samt publicera andra mammors historier i ämnet. 

See you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.