Meny Stäng

”Läs artikeln istället för domstolsbeslut”

Denna meningen läste jag idag. Mycket dumt ska man tydligen läsa innan ögonen trillar ur skallen! 

Hur man, när man benämner sig som journalist (bland mycket annat), ens kan komma sig för att skriva en så urbota korkad sak är skrämmande. Går denna människa verkligen lös i vårt samhälle?

Men så undersöker man vem/vad som ligger bakom ”2000-talets vetenskap” och plötsligt är det som om alla bitarna faller på plats. Plötsligt är man inte så förvånad längre utan förvåningen övergår i en ganska så stor aha-upplevelse istället. 

Mannen bakom ”2000-talets vetenskap” är nämligen ingen mindre än Michael Zazzio. 

”Hm… Michael Zazzio, det namnet känner jag igen” tänker ni.

Jojo, han har ju nämnts tidigare i kanske inte alltför smickrande ordalag. Varför? Jo, för att jag personligen inte kan hitta något smickrande att skriva om honom och det är ju faktiskt min blogg. Det är ju långt ifrån första gången som det hoppar grodor ur munnen på denna man. Men denna är nog den tramsigaste hittills. 

Vill ni skratta mer? Ok då! Här kommer en fortsättning. Är han verkligen allvarlig med denna frågan? Vill han verkligen påstå att han med sina ”artiklar”, vars källor består av ”jag har hört” och ”hon/han/hen sa”, skulle vara mer trovärdiga än en dom fastställd av en av Sveriges domstolar? Vad för slags samhälle skulle vi haft om fallet var så?

Så ställer vi oss då givetvis frågan: Varför nu? Det har varit tyst ganska länge så varför kryper de än en gång fram från sina hålor just nu?

Personligen tror jag det hänger ihop med deras behov av att få uppmärksamhet. Man kan dra likheter med små barn faktiskt. Hur då undrar ni. Jo, små barn törstar nåt fruktansvärt efter uppmärksamhet, så pass mycket att de inte bryr sig om det är positiv eller negativ uppmärksamhet. Barn som lider brist på uppmärksamhet hittar oftast på saker som de vet att de vuxna kommer att bli arga eller upprörda över. Då blir de liksom garanterade uppmärksamhet, de tvingar alltså de vuxna att se en. 

Förra veckan var ett typiskt sådant fall där man desperat sökte efter uppmärksamhet. Man gick då så långt att man valde att skriva ut mitt namn, alltså att hänga ut mig öppet. Nåja, öppet och öppet, det fanns ju givetvis hål i den planen också då inläggen enbart kunde läsas av vännerna till personen, så helt ärligt vet jag inte hur man tänkte.
Men att vara bra på tankevurpor är väl en talang det också antar jag.

Oavsett så försöker man fortfarande att skylla ifrån sig. I samband med detta så tillskriver man mig bra mycket mer makt än jag förtjänar. Visst hade det varit spännande, åtminstone för mig, om jag hade kunnat styra både socialtjänsten, rättsväsendet och 4000 personer i en facebookgrupp. Men där får jag erkänna mig misslyckad. Det hade kanske gått om jag hade haft hypnoskrafter á la Kaah i Djungelboken men det har jag dessvärre inte.

Så vem är det då som så desperat vill ha min uppmärksamhet? Jo, det är ju Malin såklart. Hon kände väl att det var längesen det skrevs något om henne och började bli desperat. Bättre negativ uppmärksamhet än ingen uppmärksamhet alls, eller hur var det?

Eller är det så att hon vill få hjälp att sprida att hon söker inneboende? Eller kanske vill ha hjälp med att sälja bilen? Turligt nog känner jag mig väldigt generös idag så jag kan väl hjälpa till lite då. Bilen vet jag inget om direkt, dock rekommenderar jag nog inte henne som sambo/kombo. Men nånstans därute finns det kanske en våghals som kände att bungyjump och slåss med kobror var liiite för simpelt och är redo för en större utmaning. 
Så, för er våghalsar kommer både bostadsannons och bilannons från vår stjärna:

Vemodet kan jag förstå. Hon sålde ju Kian till sist så om BMWn blir såld är hon ju tvingad att ta bussen eller gå! Denna fasa!

Och vad gäller det som hon skriver om mig på sin sida så känner jag ingen oro faktiskt. Om hon så desperat behöver lägga skulden på mig så får hon väl göra det. Jag kan med lätthet säga att jag har ryggen fri, en känsla hon sorgligt nog inte vet något om.

See you soon!

6 kommentarer

 1. MagicaHex

  Hej

  Mitt råd till Malin är att hon tar sig själv i hampan och kontaktar överförmyndare/överförmyndarnämnden i Kristianstad för att ”Om ett barn har tillgångar som överstiger åtta prisbasbelopp (46 500 kr x 8 = 372 000 kr för 2019) står förvaltningen av tillgångarna under viss kontroll av överförmyndaren. ” https://www.konsumenternas.se/spara/fakta/spara-till-barn/overformyndarkontroll

  MagicaHex

  PS. Malin det är välkänt att du eller någon annan för din räkning har koll på vad som skrivs här.

 2. Morran

  När nu Malin Sandberg säljer bilen kommer det att ge henne minst 250 000 kronor. D v s en kvarts miljon.
  Vad tänker hon göra med dom pengarna?

  Det är något man behöver följa upp!

  • Amy

   Kan det gå som pengatvätt? Om hon behåller pengarna privat istället för att betala tillbaka dom till insamlingen?

 3. Knut

  Jag löser det enkelt till Malin.
  Hon överlåter hela insamlingen till pappan som med all säkerhet gör det till en stiftelse.
  Bilen skänker hon även den till pappan så kan han köra Filippa med den.
  Voilà, hennes problem lösta.

  För övrigt så får Filippa vård nu, det är mer än Malin gav henne.

  • Amy

   Precis så enkelt hade det kunnat vara. Jag förstår inte varför hon tvunget skulle göra det så komplicerat från början.
   Dessvärre är det försent att bara föra över pengarna till pappan nu. Nu får de gå via rättsväsendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.