Meny Stäng

Kommer ni ihåg?

Kommer ni ihåg inlägget där jag skrev att M.Z hade påstått att han inte tjänar något eller har någon ekonomisk vinning på att produkterna från det Löddeköpingebaserade företaget exponerades och såldes?
Ni hittar i alla fall det här:

”Dags att reda ut lite missförstånd”

Nu är det så här att M.Z. har själv sagt att han äger 40% av aktierna i företaget.

Han har alltså ägt 40% av företaget sen 2014.
Kommentaren i sin helhet hittar ni här:

https://newsvoice.se/2016/11/redaktoren-pa-almanova-har-ordet/

Enligt Alla Bolag kunde aktieägarna för företaget plocka ut 1 020 220:- i aktiekapital 2017. Detta går att läsa i företagets årsredovisning som ni hittar här: Årsredovisning
Det innebär att M.Z plockade ut 408 088:- från företaget. Sen förutsätter jag att han betalar skatt som man bör och på utdelning av aktiekapital är skatten 20%, alltså 326 470,40 kr rakt ner i fickan.

Som ni nu säkert redan har förstått och som ni annars kan läsa i ovan länkade inlägg, så innebär ju all reklam för företagets produkter en ökad försäljning. En ökad försäljning innebär en ökad vinst för företaget och en ökad vinst för företaget innebär att aktieägarna (A.S. och M.Z) förhoppningsvis (i deras ögon) kan plocka ut en ännu högre aktieutdelning för 2018.

Jag ville bara förtydliga detta så man inte köper den oskyldiga fasaden om att det ska handla om välgörenhet från M.Z sida. Jag, till skillnad från M.Z & co vill inte förleda er.

See you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.