Meny Stäng

Hur man undviker att förbli inneboende

Att vara gäst eller inneboende hos någon annan kan ibland vara väldigt trevligt. Man blir ompysslad och har inte riktigt samma förpliktelser i hemmet som hemma hos sig själv. Men ibland kan det bli jobbigt att vara inneboende för länge. Att vara gäst i någons hem innebär en massa tassande på tårna och att försöka göra sig så osynlig som möjligt för att inte störa värdfolket. Detta kan vara väldigt ansträngande i längden och till sist orkar man inte längre. Hur ska man då göra för att få värdfolket att vilja avhysa en som gäst?

Enklaste sättet är helt klart att skaffa sig en egen bostad, men om det, av någon anledning, inte är ett alternativ just för dig så kommer här lite andra tips som borde garantera dig att slippa blir ”kvarhållen” som gäst.

Ockupera värdparets uppfart

Se till att alltid komma hem före värdparet och se till att ta upp hela uppfarten så de inte kan parkera sin bil. Värdet på värdparets bil i förhållande till din egen avgör hur effektivt detta är. 

Även riskerna värdparets bil utsätts för genom att behöva parkera på gatan har betydelse för hur effektiv denna metoden är. 

Låt värdparet vara ofrivilliga barnvakter

Upplys värdparet kvällen innan om att det är din tur att ha hand ditt barn. Plocka hem barnet till värdparet, säg att du bara ska utföra ett snabbt ärende och lämna barnet i värdparets förvar under tiden. Se till att hålla dig borta i minst 6 timmar innan du återvänder.

Beslagta värdparets lediga kväll

När du nu ändå har ditt barn på besök, se till att utnyttja värdparets gästvänlighet till max. Passa på att ringa de där samtalen du inte har haft tid för. Se till att dra ut på dom långt in på natten. Se gärna till att vara utom hörhåll så du inte hör när värdfamiljen ropar på dig och bekymra dig inte över att ditt barn frågar efter dig. Du vet ju att hen har det bra hos värdparet som är de bästa barnvakterna någonsin. De tycker garanterat att det är superkul att se efter ditt barn nu när deras eget har gått och lagt sig. Hade de inte haft ditt barn att se efter hade de ju varit tvungna att prata med varandra. Vilken tur att du finns!

Var en slusk

Inte blivit utkastad än? Något som borde få dig utkastat är att agera som en slusk. Gör din hörna av boendet till en alldeles egen soptipp. Men gör det diskret. Du vill ju inte att alla andra ska tro att du är en slusk, du vill ju bara att värdparet ska släppa dig fri. 

Samla ihop disk du använder men vänta med att ställa ut den i köket tills värdparet har rensat i köket och precis slagit sig ner i soffan. Om din disk är den enda som står på vasken syns det tydligt hur duktig du har varit som har städat upp din disk efter dig. Men överansträng dig inte, det räcker att samla ihop disken ungefär var tredje dag. Då hinner dessutom matresterna bli rejält intorkade.

Eftersom det inte är du som städar går det även bra att smula med chips och dylikt lite överallt. Se gärna till att chipssmulorna blir rejält nertrampade i mattan, då kanske värdparet blir irriterade nog att göra sig av med dig.

Gör dig riktigt hemmastadd

Var inte blyg! Om du ska låna badrummet, byta om eller bara känner dig lite överhettad så för all del, bara klä av dig! Tänk inte på värdfolket, de vill ju att du ska känna dig hemma så kör på! Spring runt endast iförd underkläder det är ett bra sätt att utnyttja värdfolkets gästvänlighet. Det kan dessutom, om du har tur, vara droppen som får bägaren att rinna över så du äntligen kan komma därifrån. Extra effektivt blir det om värdparets barn har kompis på besök. Det brukar väcka reaktioner, inte bara från värdparet utan även från kompisens föräldrar.

Skaffa dig en garanti

Har du fortfarande inte blivit ombedd att flytta ut? Hatten av för värdparet, kanske borde du bara lägga ner projektet. Tåligare vänner än såhär kan du nog inte hitta. 

Men om du ändå vill garantera dig om att bli utslängd omgående, se då till att förolämpa ena halvan av värdparet så grovt du bara kan. Lägg dig gärna på en helt oacceptabel nivå. Bra är om du lyckas häva ur dig saker som större delen av befolkningen skulle reagerat på även fast de inte ens kände den du pratade om.

Så vem ska du yttra alla dessa hemskheter och otrevligheter till då? Jo, andra halvan av värdparet såklart. Att utgå från att den halvan av värdparet som du häver ur dig allt för kommer att ta ditt parti framför sin livspartners ger lite extra sting åt irritationen som uppstår hos båda halvorna av värdparet.

Om inget av ovanstående har fått dig utkastad kommer detta garanterat att ge det önskade resultatet, ganska omgående dessutom.

Sista spiken i kistan

Grattis! Du lyckades med ditt uppdrag. Du har nu blivit utkastad och slipper därmed att flytta frivilligt och på så sätt ge värdparet anledning att tro att du inte är tacksam för vad de gjort.

Allt du nu behöver göra är at försäkra dig om att de inte kommer att be dig flytta in igen. Något som ger dig livstids garanti är att hota och/eller använda dig av utpressning. Detta är en win-win-situation för dig. Antingen blir de så fruktansvärt arga att de aldrig mer vill se dig, eller faller de för utpressningen och du får det du begärt.

Jag väljer att avsluta inlägget med ett tips. Om du vill se till att bli utkastad, se till att du har alla dina saker. Det kan bli lite knivigt att hämta resterande om du inte lyckats ta allt på en gång. I värsta fall svarar de inte när du hör av dig och du kan på så sätt inte veta när kusten är klar att hämta det sista. Du behöver antingen ta allt på en gång eller ha någon som kan spana åt dig.

See you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.