Meny Stäng

Miljonföretag hotas av vite – saker försvinner

Läkemedelsverket har nyligen ansökt om vite för ett stort företag.

Ni kan hitta Läkemedelsverkets ansökan om vite till Förvaltningsrätten här:
https://delafil.se/899529e2e2ecb3b9/20190314133459025.pdf

Företaget svarar som vanligt med ursäkter och med att försöka dölja saker och ting. Bl.a. går man t.o.m. ut på hemsidan med ett meddelande från VD själv som säger:

”Viktig information till våra kunder.
Läkemedelsverket försöker nu vitesbelägga Ion Silver AB på felaktiga grunder. Detta baserat på en historisk översiktsartikel som Anders Sultan skrev för 16 år sedan i egenskap av journalist och som finns publicerad på tidningen 2000-Talets Vetenskaps hemsida. Läkemedelsverket försöker nu få det till att Ion Silver AB säljer olaglig medicin.
Det som är viktigt att veta i sammanhanget är att Ion Silver AB, som Läkemedelsverket i mars månad år 2019 vänder sig emot, bildades först år 2012. Bolaget har alltså inte funnits förrän dess. Läkemedelsverket hänvisar alltså i målet till en artikel som Anders Sultan skrev nio år innan Ion Silver AB bildades.
I 2000-talets Vetenskap publicerades artikeln samma år som den skrevs av Anders Sultan som på den tiden verkade i ett helt annat bolag (en annan juridisk person). Anders Sultan skrev artikeln i egenskap av journalist och det finns inga varumärken nämnda i artikeln. Anders Sultans artikel är skriven och publicerad av en tidning år 2003 och kan således inte alls ha med Ion Silver AB att göra. Ion Silver AB länkar inte ens till denna artikel.
Trots att många massmediala kanaler vill få människor att tro att kolloidalt silver skulle vara förbjudet, så finns det inget förbjudet med att sälja kolloidalt silver. Ionosil är ett 100% lagligt vattendesinfektionsmedel som lyder under Kemikalieinspektionen, inte Läkemedelsverket.”

Artikeln de hänvisar till skrev första gången 2003. När den publicerades första gången (i ena aktieägarens egen tidning) fick den webbadress:


http://www.2000tv.se/artiklar/?id=105

En webbadress som ni själva märker inte fungerar eftersom man raderat artikeln på den adressen. Men notera att man hänvisar till denna artikel så sent som 18 maj 2018 trots förbud om att marknadsföra produkten som annat än vattenreningsprodukt.

På ”tidningens” hemsida har man även gjort en nypublicering av artikeln. Det gjorde man 12 maj 2018. Man trotsar alltså förbudet minst två gånger.

Vad man sen har gjort är att försöka dölja detta. Hur? Jo, genom att ändra tillbaka till gamla datumet. Eller rättare sagt, samma datum men annat årtal:

Vad jag har markerat på bilden ovan förutom datumet är bildens webadress. När man arbetar med WordPress är det nämligen så att alla nya inlägg får ett id (så även mina). Detta id går i nummerordning. Notera att artikeln med datum 2003-05-12 har id=863.

Hur kan det då komma sig att artiklarna före och efter, alltså med id 862 och 864 har datum från 2018? Närmare bestämt 2018-04-23 och 2018-05-25

Detta kan ni se själva på följande två bilder:

Men det finns fler saker som verkar ha försvunnit plötsligt. Om man gör en googling på ”Allt du behöver veta om kolloidalt silver” blir första träffen en länk till företagets egna hemsida. Som text kan man se exempel att det ska stå:

Kolloidalt Silver. Vad är det? Hur fungerar det? Kan man bli blå? Blir bakterierna resistenta? Myndigheternas och medias information – ren …”

Man ser också att det är publicerat 2018-07-31.

Men av nån anledning så är den sidan sedan borttagen på hemsidan

Konstigt, mycket konstigt att saker bara kan ”försvinna” på det sättet.

Sen tänker jag att hur mycket de än vill förklara sig oskyldiga så påstår de fortfarande att KS är bra även för invärtes bruk. I detta fallet spelar det ingen roll att de skriver ut att de är förbjudna att uttrycka detta då de faktiskt ändå uttrycker det. Att de skriver ut om förbudet visar istället bara hur medvetna de är om att de medvetet bryter mot ett förbud:

Än så länge hittar man detta längst ner på deras hemsida. Men det är väl bara en tidsfråga innan det också ”försvinner”.

See you soon!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.