Meny Stäng

F.M vem(ma)?

Kosttillskott eller humbug?

2011 skrevs en artikel på dinamediciner.se
I kommentarsfältet dyker en person vi känner till sen tidigare upp. Tydligen har man tyckt att varumärket Vemma skulle vara bra att satsa på. Om ni går in på följande länk kan ni läsa hela artikeln och samtidigt passa på att se vem som satsade helhjärtat på just Vemma detta året. Själva artikeln i sig handlar inte just om Vemma utan det är kommentarsfältet som är intressant. Do you see what I see?

http://dinamediciner.se/nyheter/kosttillskott-var-anti-depressiva-och-hostmedicin

Vem har ekonomiskt intresse/vinning?

Är det ytterligare ett sammanträffande eller bara slumpen att Vemma hälsojuice är ett av preparaten som finns med på M:s bild över vilka saker de tryckt i stackars F?

Så det verkar finnas mer än en som har ett ekonomiskt intresse i ”insamlingen”. Tyvärr var det bara 2 av 3 som faktiskt fick tillgång till pengarna, gissa vilka två det var. Eller ännu hellre, gissa vem som blev utan!

Lite extra info

Den 18 september 2015 blev Vemma klassat som pyramidspel av en federal domare i USA. Det blev därför stoppat på den amerikanska marknaden. (Ni hittar hela domen här). Det säger en hel del om företaget och dess tvivelaktiga affärer. Är de som beblandar sig med det lika tvivelaktiga? Gör deras inblandning dem tvivelaktiga? Ni avgör.

See you soon!

27 kommentarer

 1. Morran

  Nu har Expressen börjat skriva om insamlingen !
  ttps://www.expressen.se/nyheter/miljoner-skanks-till-kritiserad-barncancer-behandling/

 2. Vicky

  Fredrik varför undviker du frågan om hur du fick blåtiran??
  ”Gick du in i dörren ” eller ”in i Malins knytnäve ”
  Rentav att nån gav dig på käften för dom är så otroligt trötta på dig??

 3. Morran

  Fredrik!
  Då gör vi ett nytt försök att få på svar på VEM SOM GAV DIG BLÅTIRAN -OCH VARFÖR?
  Du är ju annars kvick på att kommentera, varför blir det så tyst nu!

 4. Morran

  Då är det väl hög tid att du sätter igång att arbeta om du ska kunna försörja ditt barn!!!!!!
  Eller tänker du skylla på Soc att du inte kan arbeta eftersom du inte har ett barn att ta hand om!

 5. Förbluffad

  Fredrik! För det första så var häromdagen första gången jag såg något om någon tonic och jag har följt er båda ett tag.
  För det andra, varför lägger du inte ut båda domarna om du nu har så rätt? Varför avslog kammarrätten din överklagan? Och faktiskt så rekomenderade din sons advokat att han inte skulle bo hos dig.
  Att du inte lägger ut dem under filmen visar ju bara att du vet att du har så jäkla fel och inte vågar visa dem. Vi är många som har dommarna och kan skicka till dig om du vill.
  Du kanske ska prova på ett riktigt jobb någongång så att du får råd att flytta ifrån mamma och ta tag i ditt liv så att du kan ta hand om din pojk. Dett du gör nu gynnar inte dig ett dugg. Skulle vilja sitta med i rätten när de plockar ner dig och visar hur fel du har

  • Fredrik

   Ja du ser hur lite koll du har.
   De domarna är ju inte ens relevanta av flera orsaker, delvis gäller de inte längre och de innehåller så mycket lögner och av förklarliga skäl kan jag ej gå ut med mina bevis förrän jag är i rätten.
   Jadu, det är ju för att systemet ser ut som det gör med politiker som är straffbefriade och korrupta, det är något som jag lite längre fram kommer att gå ut med min och andras kartläggning av hur svinigt det går till i våra domstolar där våldtäktsmän och mördare kan gå fria. Att hans advokat uttryckte sig så är ju delvis för att han bara utgick från deras lögner och ej har sett utredningen som säger väldigt annorlunda, och att man inte biter den hand som föder, det sägs att han inte är så erfaren ännu heller.
   Jag hade som sagt både jobb och boende när soc la näsan i blöt. Ett par olika advokater har nu granskat ärendet och kan inte se hur soc skall ta sig ur den sits de själva har satt sig i med sina brister. Det är inte så långt kvar nu 🙂

   • Förbluffad

    Nej men det är väl klart att domen inte är relevant!
    Det är väl också klart att det är Soc fel att du har misslyckats med att hitta ett jobb och en lägenhet och allt annat i livet!
    Och sen är det väl alla andra myndigheters fel för allt annat som inte går som du vill!
    Och alla människor som avslöjar dina lögner är haters!
    Ta av dig offerkoftan, den klär dig inte!
    Ta tag i ditt liv istället och gör något åt det, ingen kommer att göra det åt dig!

 6. Morran

  Fredrik!
  Du har ingen egen bostad och är skriven hos din mor som bor i en liten två. Du bor inte ihop med Malin. Du har inget arbete.
  Hur har du tänkt att ta hand om din son!

  • Fredrik

   Du kanske borde titta på orsaken att den situationen har uppstått, eftersom du är så intresserad så kan jag ju berätta för dig att det är just socialtjänstens fel att jag varken har jobb eller egen bostad längre, vilket jag hade när de la näsan i blöt.
   Pga deras lögn som de även lyckades få fastslaget i rätten, att de hade en överenskommelse med BUP att ej skicka remisser dit, så kunde jag inte få något sjukintyg varken att lämna till chefen eller försäkringskassan så jag blev utan både jobb och ersättning, utan ersättning är det svårt att behålla sin bostad också.
   Jag startade företag i början på December, som av förklarliga skäl inte funnits så mycket tid att jobb med, men det är på gång att ordna upp sig.
   Btw, när min son blev tvångsplacerad hos mig hade jag heller ingen egen bostad eller inkomst, då ansåg soc inte det vara något problem, det löste ju sig ändå.
   Sen får vi ju inte glömma att grunden i socialtjänstlagen är att de skall hjälpa människor, inte stjälpa. Varför hjälper de inte till med bostad?

   • Morran

    Du är uppenbarligen tillräckligt frisk och arbetsför eftersom du startat företag!
    Varför tar du inte själv uti med dina problem , eller är du helt livegen?

    • Fredrik

     Egentligen skulle jag varit sjukskriven pga ryggproblemen, men tack vare soc så går ju inte det och jag måste ju ha en inkomst. Men har som sagt inte börjat jobba ännu.

     • Morran

      Då är det väl hög tid att du sätter igång att arbeta om du ska kunna försörja ditt barn!!!!!!
      Eller tänker du skylla på Soc att du inte kan arbeta eftersom du inte har ett barn att ta hand om!

     • Amy

      Hörrö du Marthell. Av någon anledning kan jag inte se din sida, precis som om jag var blockad eller nåt. Men så kan det väl inte vara tänker jag. Jag släpper ju faktiskt in dig att kommentera fritt här och då väntar jag mig samma öppenhet tillbaka. Eller vad säger du?

 7. Fredrik

  Återigen dina vilda spekulationer. Att folk ens orkar läsa dina vantolkade inlägg är ju pinsamt. Vi ser det både i föregående inlägg där du kallar det behandling att göra ett blodtest och att MZ och AS skulle ha sålt produkter till dem, vilket inte heller stämmer eftersom de var sponsrade av en hälskostbutik.

  Angående Vemma så är det ett företag jag jobbade med tidigare, ett relativt komplett tillskott med 12 vitaminer och 65 mineraler, smakar dessutom bra jämfört med andra på marknaden och finns kliniska studier på produkten. Betyder det automatiskt att jag har tjänat pengar från insamlingen? Det kan inte vara så att jag sponsrade med det? Eller att Malin köpte det av mig innan ens insamlingen började för att hon ville ha det först för eget bruk fram tills beskedet om tumören kom?
  Om företaget skulle varit så hemskt, varför sitter inte grundaren i fängelse?
  Att dela anklagelserna blir väldigt missvisande, det är väl resultatet som är det viktiga? De blev nerstängda under 1 år då FTC skulle utreda, men fann ingenting, men tyckte ändå att de skulle ändra kompensationsplanen då folk tjänade för mycket pengar. (hemskt?) Om grundaren hade velat så hade han kunnat ta fighten vidare och vinna mot dem, men det skulle både kosta mycket pengar och ta lång tid.
  Det blev böter för företaget, men vad som blev värre var att det blev så nedsvärtat pga alla troll, du vet sådana likt dig själv som sprider sina spekulationer. Och eftersom företagets tillgångar blev frysta under 1 år så kunde de ju där och då inte bedriva sin verksamhet längre.
  Men produkterna finns fortfarande och har startat i ny regi. Produkter som jag rekommenderar men säljer inte själv längre.
  Jag tackar dig för komisk läsning även i fortsättningen 🙂

  • Amy

   Vad trevligt med ett hyfsat sakligt inlägg utan en massa hot. Jag personligen köper inte det du säger men din kommentar var iaf välskriven. Och så länge man uttrycker sig städat så blir kommentarerna publicerad.

   Jag vill dock rätta dig lite. Jag skriver faktiskt inte att varken MZ eller AS ska ha sålt produkterna direkt till M. Så här skrev jag:

   ”Nä, Mr Z personligen kanske inte har försett dom med några medel och kanske inte heller säljer några. Åtminstone inte via direktförsäljning sådär över disk.”

   Vad jag skriver är att de definitivt har ett vinstintresse (ganska stort sådant) i att produkten säljs/exponeras.

   • Fredrik

    Ja jag sysslar inte med hot även om du tidigare har tillskrivit mig det och även är antyder det.
    Men du kan inte besvara min kommentar heller angående DINA felaktiga tolkningar.
    Men om deras produkt exponeras utan att de ens är inblandade i det så har det ju inget att göra med vinstintresse?
    Ungefär som att påstå att ICA har vinstintresse i att deras I love ECO påsar ligger där på bilden och exponeras. Hör du hur korkad slutsats det är?

    • Amy

     Återigen, det går inte att förneka att det är Ion Silvers produkter som är med på bilden. Det går inte heller att förneka att det ökar vinstmöjligheterna för företaget (alltså företagets ägare) varje gång produkten exponeras. Och att varje försäljning ger vinst åt företaget är självklart.

     Skillnaden mellan Ica och Ion Silver är att ingen av Icas styrelsemedlemmar är inblandade i detta, till skillnad från Mr Z som i allra högsta grad är inblandad. Åtminstone till socialtjänsten genomskådade hans bristande lämplighet och avvisade honom som ombud (hm, låter bekant).

  • Förbluffad

   Men Fredrik! Om de nu var sponsrade av en hälsokost så undrar jag vad M la pengarna på? Du vet hon skrev ju att det kostade 14000:- / 2mån för hälsokost och kosttillskott.
   Ni måste verkligen börja hålla koll på era lögner för det finns printar på vad ni skriver och det går inte ihop. Du vet som när ni förklarade att i mexiko går de in och sprutar rakt in i tumören, vilket du härom dagen ändrade till att det inte är något ingrepp de gör utan man dricker en tonic. Och ja det finns printar på det med

   • Fredrik

    Att just den produkten va sponsrad betyder väl inte att allt var sponsrat? Det är ju bara ni som påstår att det är lögner, trots att det är ni själva som inte vet utan bara spekulerar.
    Ja, det va första tanken som sen ändrades under tidens gång eftersom F inte ville göra något ingrepp öht, och det har M gått ut med så det är inget nytt, att du kanske har missat det är inte något vi kan göra något åt.

  • Petter Hökelid

   Men snälla Fredrik, jag ska börja ge dig creed likt Amy att du faktiskt gjort ett välskrivet inlägg.
   Men vem skulle ge sig i rätten om dom hade rätt? Samma argument använder du med din Son. Du likt Vemma skulle utan problem vinna era kamper men skiter i det? ja det är så jag tolkar din argumentation, att du och Vemma skiter i att ha rätt men vill inte ta konsekvenserna av utslaget. Man kan inte ge sig i ett mål för att det skulle kosta pengar och tid för att sedan gnälla över att man fick tillgångar låsta och gick i konkurs. Dem kunde inte vinna så enkelt är det och vad det gäller dina kamper så ska jag vara snäll och inte uttala mig i förväg utan väntar med spänning på utslagen. Japp så lite har jag att göra om dagarna så att jag kan faktiskt vara lite exalterad över denna soppa.

   • Fredrik

    Att du blandar ihop de 2 sakerna är bara sjukt. De har ett företag med X antal anställda att tänka på, och eftersom de blev nerstängda pga folks spekulationer så är det ännu mer sjukt. Men i den världen handlar allt om pengar, och det är i USA.
    Jag har min sons liv att tänka på och ger mig aldrig, särskilt inte när jag kan bevisa att jag har rätt. Sen att vårt rättssystem är trasigt och korrupt är en annan femma. Det dröjer inte särskilt länge förrän min soppa är utredd, soc har inte ens lagt fram ett enda BEVIS för sina påståenden.
    Men vad det har att göra med detta inlägget förstår jag inte??
    Ni verkar ha en sjuklig förmåga att blanda ihop saker och ting, i er ovetande lycklighet om sanningen som pågår i Sverige. Men det kommer slå hårt emot er när ljuset går upp.

    • Petter Hökelid

     varför jag drar in det ena i det andra är för att tydliggöra för dig hur du försöker använda samma argument i alla typer av sammanhang. Om du nu har ”bevis” för att rentvå dig så undrar jag varför i hela friden du utsätter din son för detta? Jag är helt övertygad om att ett barn mår bäst hos sina föräldrar. Varför i hela friden tog du inte upp dem varken i förvaltningsrätten eller kammarätten? men det har du rätt i det det tillhör inte i detta inlägg så för att utgå från inlägget så var ju Vemma vi diskuterade. Där är jag också helt hundra på att Vemma skulle gör allt i sin makt för att vinna den processen för då hade riktigt stora pengar rullat in. Så kunde man nu rentvå sig från allt så hade inga troll kunnat stoppa det överhuvudtaget. För människor fungerar så att kan man bevisa sin rätt och att det faktiskt är rätt och att man inte är ett bolag som sysslar med smutsig verksamhet så hade det bolaget blivit älskad av dem allra flesta. Men ser människor och myndigheter att man håller på med pyramidspel, och andra smutsiga företeelser så vinner man varken i rätten eller människors förtroende. Och är det så att man sen förlorar striden så är det case closed, då kan man inte som du påstå att man kan bevisa sin oskuld för då skulle man ha gjort det från början. Finns ingen som medvetet förlorar en rättsprocess. Du är trotts allt den första jag någonsin sätt att försöka ens försöka med en sådan argumentation. Och vad det gäller mitt ovetande så är det tydligen väldigt skrämmande både för dig och Zazzio för ni båda försökte ju inte ens att ha en dialog utan hittade blockar knappen direkt, Det om något är fegt och slår väldigt hårt mot er.

     Måste dock avsluta med att ställa en fråga, Kunde du inte hitta någon med lite mindre bagage som Rittner intervjuade?

     • Fredrik

      Jag hade inte de bevisen då när vi va i rätten, men det har jag nu och vi skall snart upp i rätten.
      Eftersom jag nu kan bevisa deras lögner, så bevisar det att de har lyckats få till ett LVU baserat på lögner, alltså en myndighet som ljugit i rätten. Det är väl ganska oroväckande?

      Angående Vemma så är det en erkänd entreprenör som har liknats med Steve Jobs i hälsobranschen, han startade ett nytt företag med lite nya produkter och fukuserar på det eftersom namnet Vemma blev så nedsvärtat. Det nya företaget marknadsför Vemmas produkter eftersom produkterna är riktigt bra.
      Det va ju någon som kallade Nikken för pyramidspel också, ett företag som funnits sedan 1975. Pyramidspel är olagliga, varken Vemma eller Nikken är olagliga. Slå upp vad ordet pyramidspel är för något, det är rent ut sagt att ens kalla seriösa direkthandelsföretag för pyramidspel.
      Vemma har vunnit 159 olika awards, även i tävlingar där andra stora företag som Apple har deltagit. Du kan läsa mer om det här https://www.vemma.com/awards/

      Jag tar ju fighten mot soc och de målar in sig i ett hörn mer och mer, de försöker ju trycka till mig hela tiden, men det drabbar min son. Är det för hans bästa??

      Att jag valde att blocka dig är för att du drog upp insamlingen i mitt inlägg om min son, precis som jag gjorde med så många andra. Det är direkt fult av dig och så många andra att blanda ihop det. Ni har tydligen ingen respekt i kroppen.

      Jag har ingenting med de intervjuerna att göra. Men man får väl betänka att det är en kanal som kartlägger och utreder maktmissbruket i samhället, att de då ens tar i våra ärenden kanske säger en del?

      Ni får mig hela tiden att tänka på följande citat ”Nothing brings a group of assholes together faster than something that’s none of their fucking business”

    • Morran

     Dessutom har du en mängd obetalda skulder hos Kronofogdemyndigheten för underhåll till ditt barn som du inte betalar.
     Du bidrar inte med en krona till barnets mat, kläder, boende etc. Du betalar inte heller någon skatt till det system som sörjer för ditt barn . Allt detta är offentliga uppgifter.
     Trots detta så har du mage att klaga på dom som verkligen ser till att ditt barn har allt det han behöver!

     • Fredrik

      Kallar du 6 skulder för en mängd? På ett sammanlagt värde av 10 000 kr. Det är ju ingen större skuld direkt, dessutom har jag själv låtit den medvetet ligga kvar då det är felaktigt. Jag betade av 37 000 kr hos fogden i Maj månad och sparade just det som avsåg underhållet då det är felaktigt. Men det är ju en myndighet så det tar lite tid att reda ut deras misstag ibland. Det kommer att regleras inom kort automatiskt när de inser sina misstag.
      Sen har vi lite märkligt system i Sverige som bestraffar folk, även om skulden skulle regleras så är man straffad i 3 år.
      Sen finns det de som har ännu större skulder, men det kallas lån, utan att det är några problem att få nya.
      Ta som exempel på skillnader länder emellan, det som kallas venture capital (äventyrskapital) kallas för riskkapital i Sverige, det som ses som äventyr i USA ses som en risk här, spännande skillnad 😉

      Boendet är lite svårt att bidraga till när jag inte ens har honom hos mig.
      Skatt betalar man väl bara om man har en inkomst?
      Du läser de offentliga uppgifterna värre än fan själv.
      Jag hade både jobb och boende när jag hade honom.
      Det är inte första skrattet som räknas, det är det sista.

      Du kommer inom en snar framtid få se hur verkligheten förhåller sig. Den illusionen du tycks ha av att myndigheter alltid gör rätt kommer bli mycket krockas framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.