Meny Stäng

Ett försök att hota mig till tystnad?

Jag hade precis parkerat utanför fritids för att hämta Hannah när det var dags för 17-nyheterna upp på radion. Kanalen var Mix Megapol och följande lästes upp:

När jag kom hem så såg jag att Aftonbladet hade skrivit en artikel om insamlingen. Det var ju därifrån Mix Megapol läste upp nyheten. Nyheten har dessutom spritt sig till Norge där Dagbladet har skrivit om det.

Men jag upptäckte något annat också. Jag hade nämligen fått en kommentar i bloggen. Det är en kommentar jag inte kommer att publicera eftersom denna bloggen inte på något sätt uppmuntrar lögner och/eller hot.

Men jag ska citera vissa delar av kommentaren eftersom jag känner att det är viktigt för omvärlden att få se vad det finns för människor där ute. 

Jag tänker inte hänga ut någon men den som skrev kommentaren kan ju veta om att när man lämnar en kommentar så ser jag ipnummer på den som skriver. Ett ipnummer kan polisen spåra hur enkelt som helst. 

”Varför skulle de göra det?” undrar ni då. Jo, för att delar i kommentaren kan tolkas som övergrepp i rättssak. Jag förklarar längre ner inlägget vad övergrepp i rättssak innebär. 

Jag kan ju givetvis inte veta exakt vem som har skrivit kommentaren. Men jag kan väldigt enkelt räkna ut vem/vilka som inte har skrivit den; de som står Filippa närmst. 

Kommentaren börjar med:

”Nu vill vi runt omkring Filippa…”

Filippa befinner sig som bekant hos sin pappa och det är hans anhöriga som befinner sig runt omkring Filippa.
Även om kommentarsskribenten utger sig för att vara ”Filippas närmaste anhöriga” så har jag svårt att tro att de skulle uttrycka sig på följande vis om hennes pappa:

”Låt dig inte luras av en pappa som låter dig göra bort dig istället för honom.”

I mina ögon är Filippas närmaste anhöriga de som verkligen bryr sig om henne (på riktigt!) och det anser jag vara pappan och hans familj/släkt. Dessutom håller jag inte med om det som skrivs. Jag anser inte att jag på något sätt gör bort mig. Den åsikten får stå för den som skrivit. 

Den som skrev kommentaren har (än en gång) tillskrivit mig väldigt mycket makt genom följande:

”Tack vare din företagsamhet får hon inte det. Ska hon behöva läsa om sig själv i tidningar och höra om sig själv på radio? Är det lämpligt tycker du som har barn själv?”

Jag kan verkligen inte ta åt mig äran för att det har blviit så mycket uppmärksamhet från media kring det här. De enda som har ordnat med det är Malin och Fredrik själva. De får helt enkelt tacka sig själva för uppmärksamheten. Men jag antar att de har förståelse för att det råder så mycket aktivitet kring dom. ”Att vara offentlig har alltid ett pris.” – för att citera Malin själv. Den ironiska biten (för Malin) är väl ”Godheten segrar alltid till slut…”
Hon har ju rätt och det är därför vi är här idag. Men det var nog inte så hon hade tänkt sig.

Och vad som är lämpligt ska nog inte Malins sida yttra sig om. De försvarar en kvinna som i 51 minuter och 38 sekunder sitter och påminner sin egen dotter om att hon förmodligen kommer att dö. Det om något tycker iaf jag är olämpligt.

Övergrepp i rättssak

”Den som genom våld, hot om våld eller på annat sätt angriper en person för att hon eller han har anmält ett brott, vittnat i rättegång eller liknande – eller försöker hindra en person att anmäla, vittna etc. – gör sig skyldig till övergrepp i rättssak.”

Källa: Åklagarmyndigheten

Så kommer vi till den intressanta delen av kommentaren:

”Vet du om vad som kan hända med dig som uppviglar?”

Just denna meningen tolkar jag absolut som ett hot. Ordet uppvigla betyder bl.a. följande:

”…hetsa (ngn (till ngt)); särsk. i fråga om att egga folkgrupp o. d. till uppror…”
Källa: SAOB.se

Jag anser inte att jag har uppviglat till någonting. Det är inte jag som har lyckats få in över 2 miljoner kronor på en insamling där pengarna inte gick till det som var sagt.
Vad jag däremot erkänner mig skyldig till är att ha informerat, stöttat och väglett de som känt att detta inte alls var vad de hade skänkt pengar till. Jag har även hjälpt dessa (och mig själv) genom att sammanställa och lämna in gruppanmälan. Jag har satt mig in i detta väldigt noga och jag har haft belägg för precis allt jag har skrivit. Så, nä, uppvigla är nog inte rätt ord. Men kanske är det så att det är ordförrådet som tryter? Ja, då tar man till ett av de få, ”fina” orden man kan.

Så kommer vi till övergrepp i rättssak. I Aftonbladets artikel säger åklagare Johan Eriksson ”Vi kommer också att höra ett par personer som har insyn i insamlingen…” Kanske trodde den som skrev kommentaren att jag är en av dom. Det är jag kanske, det vet jag inte ens själv. Om de kallar mig kommer jag givetvis att svara på alla deras frågor. Här sticks inte under stol med någonting! Men om man tror att man genom att skriva ”Vet du vad som kan hände med dig…” och tro att jag ska bli så rädd att jag backar från allt, ja då tror man väldigt fel! 

Jag kan inte skrämmas till tystnad. Och jag kommer aldrig att vara tyst när ett barn far illa! 

Med det sagt så vill jag rikta fokus till något annat. Jag läste något intressant/komiskt idag. Malin ska nämligen (enligt henne själv) skriva en bok. 

Ja, varför inte? Om förundersökningen leder fram till det den borde så kommer hon ha gott om tid på sig att skriva ihop sin bok. 

YOU GO GIRL!

OM resultatet av förundersökningen blir bra (i mina och många andras ögon) så kan jag tänkas ha ett litet insidetips gällande bostadsmarknaden. Det kommer nämligen att bli en ledig lägenhet på Söder ledig. Nuvarande innehavare kommer i så fall att behöva byta den mot en 1:a utan kök, utan fönster och med tjock dörr.

Men visst vore det väl toppen om hennes bok faktiskt blev succé? Så har hon något att se fram emot när hon kommer ut om det nu skulle gå så illa för henne att hon hamnar behind bars. 

För att stötta henne så tycker jag ni ska skriva era bästa förslag till vad boken ska heta i en kommentar till inlägget! 

Klara, färdiga, SHOOT!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.