Meny Stäng

Det finns en man

Det finns en man, hur ska jag beskriva honom på ett bra sätt?
Han är… Ok men han är… Han är iaf… Äh, vi nöjer oss med att det finns en man.

Denna mannens initialer är M.Z. Denna man ser nog sig själv som ganska viktig för omvärlden. Detta är en man som kallar sig både jurist och forskare. Dock säger det inte så mycket då vem som helst kan titulera sig detta eftersom det inte är skyddade titlar.
Men vi kan väl börja från grunden. Denna mannen har också varit ombud för F:s familj men är inte det längre. Möjligtvis att han fortfarande är ombud för M men inte för dottern.

Jag hade egentligen inte tänkt skriva om M.Z alls men han dyker ju upp överallt som en sork från sin håla så jag får väl skriva nåt.

Vem är M.Z?

M.Z har en egen klinik. På deras sida kan man läsa följande om honom:

[…] är legitimerad sjuksköterska med medicinsk erfarenhet sedan 1980 och LASER-medicinsk erfarenhet sedan 1990. Han är fristående medicinsk forskare med forskning accepterad för publicering i MEDLINE-indexerad, internationell, vetenskaplig tidskrift (publicering planerad till somamren/hösten 2009).”
-alir.nu-

Det låter ju hyfsat eller hur? Ganska smickrande text ändå.
Dock finns det även mindre smickrande saker och dessa skulle jag vilja belysa. Ja, jag vet att inlägget kan anses vinklat men ni är ju vuxna människor, ni kan ju välja att tycka att inlägget är vinklat och låta bli att läsa/tro på det.

Nåja. i Läkartidningen går det att läsa en insändare som berättar hur M.Z framställs positivt av ett företag som heter Irradia AB. Det visar sig dock att M.Z via sin klinik är återförsäljare av produkter från just Irradia AB. Det finns alltså ett ekonomiskt intresse för Irradia AB att skriva positivt om M.Z och hans behandlingar. Dock sänker det trovärdigheten i mina ögon när skribenten är partisk, eller vad säger ni?

Sen har vi ju frågan om hur skicklig M.Z egentligen är inom juridik. Är han så skicklig som han påstår? Jag känner att kunskaperna kanske brister lite… Ok, de brister ganska mycket i mina ögon.
Varför känner jag så? Jo, jag fick möjlighet att läsa detta från Helsingborgs tingsrätt. Läs det (klicka på länken) så kommer ni att förstå vad jag menar:

Helsingborgs tingsrätt B-1890-15

Ekonomiskt vinning

Då kommer vi in på hur M.Z kan har ekonomiskt intresse i F och hennes behandling. I filen ni nyss såg ser ni att han representerade någon (nåja, försökte representera iaf, det gick ju inte så bra). Denna någon är vd för ett företag som säljer kollodialt silver. Företaget är baserat i Löddeköpinge. F:s mamma har tidigare skrivit om 5-minutersbehandlingar som skulle ha utförts i Löddeköpinge. I styrelsen för just detta företag sitter (surprise, surprise!) vår alldeles egen M.Z. Detta kan enkelt kollas upp via allabolag.se

I bilden som M la upp i den numera borttagna gruppen RF på facebook kan man se produkter från samma företag i Löddeköpinge som M.Z sitter i styrelsen för. Om ni har listat ut vad företaget heter så kan ni se deras koppling till just Lipocell C. På företagets hemsida kan ni söka på produkten så ser ni att förpackningen är likadan.

Men vad gör företaget egentligen?

Något som är lite halvlustigt i det hela är väl att företaget angett att de sysslar med följande:

Jag har tittat på deras hemsida och kan inte hitta några egentillverkade smycken där alls.
Nu står det ju förvisso, om man läser på Verksamhet & ändamål:
”Aktiebolagets verksamhet ska vara att bedriva försäljning och utveckling av produkter baserade på kollodialt silver jämte därmed förenlig verksamhet”

Men hur detta har med smyckestillverkning vet jag inte. Kanske någon kan förklara? Och hur man får Lipocell C till smyckestillverkning förstår jag inte heller.

Sociala medier

Den där M.Z är inte heller vidare trevlig baserat på hur han uttalar sig om andra människor. Dessa skärmdumparna kommer från gruppen Kollodialt Silver 2.0 på facebook:

Att påstå att någon är pedofil är en väldigt stark anklagelse att komma med utan belägg. Borde inte någon som sitter som juridiskt ombud veta bättre än så? Och borde inte en sjuksköterska ha en bättre människosyn än vad han har?
Enligt mig borde de iaf det.

Fler olämpliga uttalanden

Nedan följer fler olämpliga uttalanden från samma man. Det finns många fler som kommer att publiceras efter hand. Men här får ni åtminstone ett par smakprov. Första två kan hittas på hans egen profil (om det inte mystiskt försvunnit som så många andra inlägg/kommentarer tycks göra)

Här kommer de ogrundade pedofilanklagelserna in igen. Sist jag kollade var M.Z dessutom inte psykiatriker vilket innebär att han inte kan ställa diagnos på någon.

Nedanstående hittas som kommentar till inlägget från 16 december där han länkat till en ”intervju” han ska ha gjort.

Nästa kommer från en facebookgrupp som heter ”Socialtjänsten ge oss tillbaka våra barn

Som ni ser så namnger han 2 stycken socialtjänstarbetare i samband med uttalanden han inte har några som helst belägg för. Han gapar om förtal till höger och vänster och är villig att skicka lagtexter till kreti och pleti men har absolut noll självinsikt. Ganska skrattretande i mina ögon.

Vad säger ni nu?

Så vad säger ni om denna personen? Min uppfattning är tyvärr inte alls positiv och hans juridiska kunskaper verkar inte vara så omfattande och djupa som han själv tror.
Men det är ju bara min åsikt. Nu får ni bilda er en egen.

See you soon!