Meny Stäng

Dags att reda ut lite ”missförstånd”

Som jag skrev igår så har det kommit ut en ny ”intervju” med the combat nurse. Och precis som i de föregående intervjuerna så verkar Mr Z ha lite svårt att reda ut saker och ting. Jag förstår att det är mycket att tänka på men ska man uttala sig offentligt så är det ganska bra att åtminstone lyckas få till något rätt.

Jag undrar hur Mr Z egentligen mår? Är allt ok? Det verkar lite snurrigt. Börjar det bli svårt att hålla isär allt?

Vilken tur att jag är så hjälpsam. Ännu en gång får jag rycka in och reda ut saker och ting. Åtminstone de saker som går att reda ut. Vissa saker har man snurrat till så mycket att ingen kan reda ut dom.

Nåja, i den här nya ”intervjun” så nämns, ca 52 min. in, en bloggare från Åhus. Jag vill bara ge beröm för detta. Här lyckades man ju faktiskt få ett rätt! Bra jobbat! Men det var väl också bland det enda som faktiskt lyckades bli rätt.

Jag tänker inte dra iväg så långt idag. Det börjar bli lite tröttsamt att behöva rätta felen hela tiden. Varför inte se till att vara noggrann från första början? Det blir mindre pinsamt då. Och missförstå mig rätt. Det är inte mig det är pinsamt för.

Men, i intervjun säger man att man skrivit att Mr Z ska ha sålt produkter till M.S. Jag skulle här vilja säga: Läs om, läs rätt. Jag skrev så här i blogginlägget:

”Nä, Mr Z personligen kanske inte har försett dom med några medel och kanske inte heller säljer några. Åtminstone inte via direktförsäljning sådär över disk.”

Lägg märke till just delen
”[…] och kanske inte heller säljer några.”
Berätta nu gärna var nånstans jag påstår att Mr Z själv skulle ha sålt produkter?

Däremot skrev jag följande:

”Men visst är det konstigt att hon bl.a. fått produkter från ett ganska stort företag baserat i Löddeköpinge, där självaste Mr Z sitter i styrelsen och alltså har ett väldigt stort ekonomiskt intresse i att dessa produkter säljs.”

Detta anser jag fortfarande vara ett väldigt konstigt sammanträffande. Och för Mr Z att sitta och hävda att han inte tjänar något på att produkterna exponeras och säljs är ju skrattretande. Om inte…

Kan det vara så att affärsverksamhet är det enda området Mr Z inte är expert inom? Är det kanske det enda man inte fick lära sig på kommandosoldat-sjuksköterske-jurist-utbildningen? Wow! Vilken miss! Med en sån fatal miss i utbildningen borde man ju kräva pengarna tillbaka och kanske stämma lärarna. Det verkar ju vara något Mr Z tycker är roligt.

Det får väl bli en liten snabbkurs här då. Det är så här Mr Z (hoppas du lyssnar/läser noggrant nu):
Företaget tillverkar en produkt, i detta fallet handlar väl tillverkningen mest om att sätta rätt etikett på flaskan för att få folk att tro att de dricker något bra. Anyway. Det kostar iaf X antal kronor att ”tillverka” produkten. Sedan säljer företaget produkten för X + Y kronor (Y = summan som utgör påslaget på produkten). Y – X = Z. Z är alltså vinsten på produkten (priset produkten säljs för minus tillverkningskostnaden). Vinsten på produkten används till att betala företagets skulder (räkningar, ev. lån, löner till anställda etc). Det som blir över är ren vinst som så småningom betalas ut till aktieägarna (om de inte väljer att låta bli att plocka ut det). Det är alltså här Mr Z kommer in i bilden. Han är en av aktieägarna som tar del av vinsten.

Det blir sedan ganska enkel matematik. Ju fler produkter som säljs desto större blir vinsten. Säljer man 100 produkter blir det Z*100 om man nu ska ta ett exempel.
Så kommer vi då till hur exponering av produkten kan hjälpa. Det är detta som sponsring handlar om. Ett företag ger ut gratis produkter mot att produkterna exponeras för många personer. Ju fler som blir varse om produkten –> ju fler som kan lockas att köpa den –> ju högre vinst till företaget och i förlängningen aktieägarna.

Jag hoppas att jag har varit tydlig nu. Men det är väl lika bra att jag väntar mig fler missförstånd i framtiden. Det verkar vara den absolut största talangen denna man besitter.

See you soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.