Meny Stäng

Att förgifta ett barn

Jag har fått en länk skickad till mig, den leder till en pdf av en artikel som M.Z skrivit i en av sina tidskrifter. I denna artikel beskriver han samma historia som vi redan har hört M.S. älta flertalet gånger. Det börjar bli mer än tröttsamt att höra dessa personer rapa samma saker om och om igen. Förr eller senare måste de väl ge sig tycker man. 

Oavsett så fanns det en intressant sak i denna artikeln; M.Z har beskrivit vad man har stoppat i den stackars flickan. Att läsa det är en ren skräckupplevelse. Jag inser att det är 1 april idag men jag lovar, detta är inte något skämt!

Länk till artikeln:

Vad skriver M.Z?

I artikeln skriver M.Z om både GcMaf och vitamin B17. Följande är ett citat från artikeln:

”Familjen får kännedom om GcMaf, vilket köps in från Japan och börjar användas tillsammans med en hel del andra medel såsom till exempel B17-, C- och D3-vitamin.”

GcMAF

GcMaf är ett preparat som är förbjudet i bl.a. Sverige och England. Senast i november fick en man i England fängelse för att ha tillverkat GcMaf (Källa). 
I länken ovan står det att David Noakes har tillverkat och distribuerat GcMaf inte bara inom England utan även internationellt. Min spontana tanke är; hur vet vi att de verkligen beställde från just Japan?

Vitamin B17

När det kommer till vitamin B17 har man gett detta till flickan i form av aprikoskärnor.

”Amygdalin förekommer inom alternativmedicinen under beteckningar som ”vitamin B17” och laetril(e). Av förespråkarna har ämnet påståtts antingen förebygga, lindra eller bota cancer. Andra studier och forskningssammanställningar kring amygdalin har avfärdat alla eventuella medicinska effekter och betonar dessutom att intag av amygdalin i flera fall lett till cyanidförgiftning”

Källa: Wikipedia

Så vad säger några av de butiker som säljer dom? Vi tar oss en titt:

Förvaring: Förvaras torrt utom räckhåll för barn.

Övrigt: Kan orsaka allvarlig förgiftning hos små barn. Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.”
Bodystore.com

”Kärnorna innehåller cyanväte. Inta i små mängder annars finns en risk för förgiftning.”
Reco Market

”Ät inte för många aprikoskärnor! Amygdalinet kan utveckla vätecyanid efter förtäring. Rekommenderad dos är 2 st/dag. Får du för många i dig kan det orsaka illamående, kräkningar, yrsel, hjärtklappning och i allvarliga fall även medvetande- och andningspåverkan.

Se också till att förvara aprikoskärnorna utom räckhåll för barn!”
Råvarubutiken

”Hollis bittra aprikoskärnor innehåller Cyanid, därför finns det en naturlig gräns för hur många aprikoskärnor man bör konsumera under en dag. […] Tecken på överskriden gräns kan vara illamående, yrsel och dimsyn. Om symptomen kvarstår eller om de är allvarliga bör du träffa en läkare omedelbart, eftersom förgiftning från cyanidföreningar är allvarligt.”
Holli.se

Vad säger Livsmedelsverket?

”Aprikoskärnor – Bittra aprikoskärnor kan leda till allvarlig förgiftning redan efter man ätit bara en mindre mängd kärnor. Eftersom det inte går att se skillnad på bittra och söta aprikoskärnor avråder Livsmedelsverket därför helt från att äta aprikoskärnor.”
Källa: Livsmedelsverket

Detta tyder på att man alltså inte bara har utnyttjat ett dödssjukt barn för att dra in pengar för sitt eget nöjes skull. Man har också riskerat flickans hälsa ytterligare genom att utsätta henne för giftiga ämnen. Som om inte en hjärntumör skulle vara nog?
Personligen tycker jag att detta är väldigt skrämmande!

En förälder ska skydda sitt barn och göra allt som står i ens makt för att barnet ska må så bra som möjligt. Man ska dessutom, som förälder, se till att ens barn inte utsätts för personer som kan vara skadliga för denna.
Dessa uppgifter känner jag att man misslyckats fatalt med på alla tänkbara sätt.See you soon!

1 kommentar

  1. Sandra

    Jag sitter här o läser med öppen mun. Man blir alldeles förskräckt, hur kan ma. Göra såhär emot sitt eget barn?!? Det här har bara blivit värre o värre med tiden ju mer saker som kommer fram. Jag hoppas verkligen att m.s sover gott om natten… Eller inte.. Stackars barn..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.